Robert Kingfors, VARIMs generalsekreterare får Föreningen Vattens Miljöpris

Föreningen Vatten delar årligen ut fyra miljöpriser och ett av priserna har tilldelats VARIMs generalsekreterare Robert Kingfors.

Priskommitténs motivering lyder: Robert Kingfors – Teknikföretagen AB Robert Kingfors har sedan 2004 varit Generalsekreterare för Varim, Vattenreningsindustrins mötesplats i Sverige. Varim är en branschorganisation, där företag som levererar vattenrelaterade produkter och tjänster till kommun och industri är anslutna.
Som frontfigur för Varim, har Robert genom sitt sätt att leda organisationen, lyft Varim, från en tämligen okänd organisation, till en ledande och respekterad aktör inom VA-branschen, vart är VA-branschen på väg och hur ser framtiden ut, är frågor som intresserat Robert Kingfors och som skapat stort engagemang, inte bara bland medlemsföretagen, utan också långt utanför Varim. Robert är i sitt arbete, liksom på sin fritid, orädd för att dyka djupt i såväl grumliga som klara vatten.

Roberts kommentar till priset: – Jag är självklart jätteglad över att blivit tilldelat detta pris, det är ett kvitto på att vi i VARIM jobbar i rätt riktning.Samtidigt är vårt huvudfokus fortsatt att öka kunskapen om och stärka förutsättningarna för rent och säkert vatten.


Nyheter


Energisteget

Energisteget är ett nytt program som ska stödja energieffektivisering i industrin och på så sätt bidra till energiöverenskommelsens mål om

AI turné den 18-21 mars

Datum: 18 mars i Stockholm 19 mars i Malmö 20 mars i Göteborg 21 mars i Luleå Syftet med turnén

APPLiA – ny förening hos oss

APPLiA är branschorganisationen för tillverkare och importörer av elektriska hushållsapparater. Den grundades år 1966 och har för närvarande 25 medlemmar.

SVMF flyttar in hos Teknikföretagen

Vi har diskuterat ett sammangående i nästan 20 år, men nu var tiden mogen. Anledningen är att vi vill bli