Kundnyhet
26 november, 2018

SVMF och MTAS fusioneras

SVMF fusioneras in i MTAS och blir därmed en starkare, bredare och kraftfullare förening. SVMFs kansli flyttar i samband med fusionen till Teknikföretagens Branschgrupper - TEBAB.

SVMF får med fusionen och kansliflytten en starkare profilering inom industrin. Med en bas av både tillverkare och leverantörer som medlemmar blir vi en starkare branschorganisation som på ett nytänkande sätt representerar industrin. SVMF ska driva frågor som kompetensförsörjning och nästa generations branschöverskridande projekt tillsammans med andra branschföreningar, TEBAB och Teknikföretagen, säger Chris Schmidt, ordförande i MTAS.

SVMF fortsätter arbetet med att stärka organisation i närliggande produktområden som plåt, automation, kringutrustning och maskiner för additiv tillverkning i metall. Vi behöver en bredare och starkare bas för att industrin skall synas tydligare i kommunikation med politiker och beslutfattare. Det här är ett bra första steg för att samla branschen och aktivt lägga mer resurser på att utveckla industrin för att stärka konkurrenskraften hos våra medlemmar, säger Hasse Heneby, ordförande SVMF.

För samarbetsparter såsom t.ex. mässor innebär det att de nu får en part att diskutera med, säger Matts Spångberg, VD SVMF.

Kontaktpersoner:
Hasse Heneby, SVMF ordförande 0707-357 902
hasse@standardmekano.se

Chris Schmidt, MTAS ordförande 0707-692 464
chris.schmidt@whizcut.com

Matts Spångberg, SVMF VD 0765-474 840
matts.spangberg@tebab.se

Läs pressmeddelandet i sin helhet här