Berättelser

Här kan du läsa om några av de framgångshistorier hos våra branschorganisationer som TEBAB varit delaktiga i:

YH-utbildning säkrar behovet av hisstekniker

logogreensansserif-h70Har du någon gång fastnat i en hiss så förstår du varför det här projektet är viktigt.

Läs mer


Någon måste berätta för EU-parlamentarikerna om snö och is

footer-logo2Du har säkert någon gång kört bil i kraftigt regn bakom en långtradare på motorvägen. Bilens hjul river upp vatten från vägen till en tät, tät vattendimma med dålig sikt och sämre säkerhet som följd.

Läs mer


EU föreslog regler som kunde ha slagit ut viktiga delar av branschen i Sverige

sbba-logotypeDet är tyvärr inte ovanligt att det svenska perspektivet missas när förslag på regler tas fram i Bryssel. När Ecodesigndirektivet för varmvattenberedare skulle tas fram var huvudlinjen i förslaget att stimulera en övergång från olje- till gaseldade beredare, det var ett bättre alternativ ur klimat- och energieffektivitetssynpunkt. Elektriska varmvattenberedare betraktades som en “nischprodukt” som i princip kunde förbjudas.

Läs mer


Påbyggnadsföretag behövde synas och branschorganisationen ryckte in

footer-logo2Lastfordonsgruppens medlemsföretag gör påbyggnader till lastbilschassin så att det blir färdiga arbetsfordon: timmerbilar, containerbilar, sopbilar, dumprar, tankfordon och en hel del annat.

Läs mer


När branschen behövde forskning ordnade branschorganisationen finansiering

sbba-logotypeVi måste få ner koldioxidutsläppen i Sverige! Vi har internationella överenskommelser som Kyotoavtalet att leva upp till. Och vill vi naturligtvis bidra till en hållbar framtid.

Läs mer


Nu kan onödiga kostnader för utbyggnad av spårväg minskas

swedtrainHur många gånger i livet köper man en spårvagn med tillhörande räls, signalsystem, säkerhet osv? Inte särskilt många, och inte ens de som ansvarar för vår kollektivtrafik gör det så ofta att de blir specialister på sin sak.

Läs mer

 


Politisk dialog hjälpte svenska tillverkare av anläggningsmaskiner ur krisen

logotype-1Du ser de gula maskinerna runt om i samhället: vägbeläggningsmaskiner, betongmaskiner, packningsmaskiner, jordförflyttningsmaskiner, kross- och siktanläggningar, grävmaskiner, byggkranar… De är alltså en stor och viktig bransch i Sverige.

Läs mer


Så visade vi upp svenskt säkerhetstänkande för det amerikanska samhället

sacs-litenEfter 9/11-katastrofen behövde det amerikanska samhället utveckla skyddet mot terrorism och andra hot. Som ett led i detta slog man samman 22 olika organisationer och bildade Department of Homeland Security (DHS).

Läs mer