Påbyggnadsföretag behövde synas och branschorganisationen ryckte in

Lastfordonsgruppens medlemsföretag gör påbyggnader till lastbilschassin så att det blir färdiga arbetsfordon: timmerbilar, containerbilar, sopbilar, dumprar, tankfordon och en hel del annat.

Det är en förening med ett 60-tal medlemmar som drivs av TEBAB. Som alla företag behöver Lastfordonsgruppens medlemmar möta sina tänkbara kunder och en naturlig plats för detta är Lastbilsmässan Elmia i Jönköping, som arrangeras vartannat år. Därför var många medlemsföretag utställare just där.

Men ju bättre det gick för Elmia (besökarantalet ökade), desto sämre syntes våra medlemsföretag. De hamnade i skuggan av jättar i branschen som Volvo och Scania och fick inte längre samma kontakter med tänkbara kunder. Dessutom lockade Elmiamässan fler och fler privatpersoner och bland dem hade våra medlemmar inga potentiella kunder.

Så vad göra för att fortsatt nå ut till kunder och andra relevanta kontakter? Branschorganisationen kom med ett förslag. Låt oss göra en egen mässa istället, skräddarsydd för just de kunder vi vill träffa!

Sagt och gjort, vi skapade en egen påbyggnadsutställning, riktad till medlemsföretagens potentiella kunder. Tanken dök upp att Sveriges travbanor skulle vara en lämplig plats att visa utställningen på. Travbanorna är spridda över landet och en plats som våra kunder gärna besöker.

Sagt och gjort, utställningen genomfördes som en ”roadtrip” mellan Sveriges travbanor. De tilltänkta kunderna bjöds in, kom och tyckte om vad de såg.

Aktiviteten var så lyckad att mässan har genomförts även 2013 och 2015, www.pabyggnad.se.