Kundnyhet
1 januari, 2019

SVMF flyttar in

SVMF går ihop med MTAS. På så sätt samlas de medlemsföretag som både tillverkar och säljer verktygsmaskiner i samma förening. Kansliet flyttar in till Teknikföretagens Branschgruppen vid nyår.

  • Vi har diskuterat ett sammangående i nästan 20 år, men nu var tiden mogen. Anledningen är att vi vill bli en mer kraftfull röst inom industrin. Genom sammanslagning, fler medlemmar, och samarbeten mellan olika föreningar blir vi en starkare partner, säger Hasse Heneby, ordförande för SVMF.

Mycket har hänt i branschen de senaste 20 åren, förklarar han. Då var det vattentäta skott mellan plåt, maskiner och automation. Så ser det inte ut längre.

  • I dag pratar vi om produktionsenheter och kunden vill ha en kontakt – det gör att vi som branschföretag måste samarbeta mer. Det är det vi gör nu när vi konsoliderar på det här sättet.

Genom att flytta kansliet till Teknikföretagens Branschgrupper får SVMF tillgång till ett brett nätverk och Teknikföretagens experter.

  • Jag tror att vårt nätverk kan bidra till att nå de målsättningar som SVMF har och att vi gemensamt kan driva viktiga frågor som exempelvis framtidens kompetensförsörjning, säger Ingrid Näsström, vd för Teknikföretagens Branschgrupper.

Hon ser många fördelar med att man nu kommer jobba under samma tak.

  • Nu när förändringstakten inom industrin är så snabb är det viktigt att ha en bra dialog med politiker och beslutsfattare. Det har vi och det kommer SVMF kunna dra nytta av. SVMF är en viktig organisation, som samlar företag inom klassiskt svensk industri, och de har en kraftfull utvecklingsagenda. Vi ser fram emot att driva den tillsammans, säger Ingrid Näsström.