Vi rekryterar
26 februari, 2024

Vi söker ny marknadskommunikatör

Är du en vass kommunikatör med ett intresse för teknik och utveckling? Nu söker Teknikföretagens Branschgrupper en kreativ marknadskommunikatör som gillar att kombinera strategiskt tänk med operativ handling i en varierande och ansvarstagande roll. Du trivs i en miljö med högt tempo och hög professionalism.

Om oss

Teknikföretagens Branschgrupper driver kansli för cirka 30 branschorganisationer inom svensk teknikindustri. Vårt uppdrag är att bilda opinion genom påverkansarbete inom branschspecifika frågor, främja nätverkande, utveckla organisationerna samt samordna aktiviteter och administration. Våra medarbetare är experter på att hjälpa organisationer att utvecklas och specialiserade på att sätta sig in i branschfrågor. Vi sätter alltid organisationernas intressen först. När organisationerna är framgångsrika är vi framgångsrika. Teknikföretagens Branschgrupper är ett dotterbolag till Teknikföretagen – Sveriges främsta företrädare för svensk industri.

Arbetsbeskrivning

I rollen som senior marknadskommunikatör får du en central roll i de föreningar du arbetar med. I nära samarbete med kollegor och branschorganisationernas styrelserepresentanter kommer du utveckla strategier och planer samt genomföra kommunikations- och marknadsföringsaktiviteter med syfte att informera, kommunicera budskap och rekrytera fler medlemmar.

Rollen är bred och varierad och det finns alla möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer till ett team av duktiga och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kreativa och höga kompetenser.

Ditt ansvar blir att få ihop helheten och arbeta med det som ger bäst effekt för kunden. En del av arbetet görs internt på egen hand eller tillsammans med kollegor och för en del uppgifter tar vi hjälp av en extern byrå eller produktionsbolag. Arbetet innebär även att leda projekt och kommunicera kring arrangemang av mässor och event, både nationellt och internationellt, alternativt digitala och fysiska möten.

Rollen innebär i huvudsak:

 • Ta fram kommunikationsplaner och -strategier samt stötta i påverkansarbete
 • Skriva för webb, sociala medier och nyhetsbrev
 • Skapa kampanjer
 • Textbearbetning och skapande av mallar
 • Ansvar för grafisk profil och layout
 • Jobba med bildrättigheter och bildbearbetning
 • Verktygsansvar
 • Projektledning och koordinering inom ramen för projekt

I rollen som marknadskommunikatör på Teknikföretagens Branschgrupper arbetar vi i team runt föreningarna som är våra kunder. Du rapporterar direkt till vd och blir en del av marknadsteamet med fem marknadskommunikatörer.

Din profil

Vi söker dig som har ett intresse för branschfrågor och påverkansarbete. Som person är du självgående, har en stark motor med ett eget driv och är naturligt intresserad av att hänga med och lära dig nya saker. Du är bra på att föra fram ett budskap och är intresserad av att sätta dig in i olika branschers möjligheter och utmaningar. Vi vill att du har erfarenhet av att hantera flera projekt samtidigt, att arbeta självständigt och kan uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt samt anpassat till situation och mottagare.

För att trivas i rollen som marknadskommunikatör tror vi att du är lite av en allkonstnär, men du behöver inte vara bäst på allt: vi tar hjälp av varandra när det behövs. Även om alla har sina tydliga roller behöver vi hjälpas åt vid arbetstoppar eller om någon är ledig.

Vi ser vidare att du har:

 • Relevant utbildning inom marknad och kommunikation samt minst fem års arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och i skrift
 • Goda kunskaper inom Office 365 och i Adobe CC (främst InDesign, Photoshop och Premier Pro)
 • Vana att skapa hemsidor i WordPress där en extern part har hjälpt oss med mallen.
 • En vana av att arbeta med sociala medier samt SEO och Google Analytics
 • Erfarenhet av att producera såväl stilla som rörlig bild, inte bara arbetsledande

Teknikföretagens värdeord som genomsyrar verksamheten är: respekterande, engagerande, professionella och modiga.

Ansök enkelt med ditt CV 

Du blir tillsvidareanställd med 6 månaders provanställning hos Teknikföretagens Branschgrupper. Kontorstider måndag till fredag med viss flextid. Arbetet utgår främst från kontoret som ligger i centrala Stockholm på Storgatan 5. Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande. Vi tar inte emot några ansökningar via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller Linkedinprofil. Du ska inte skicka med något personligt brev, vi vet att ditt CV räcker gott och väl. Processen innehåller även arbetspsykologiska tester. För mer information eller frågor om testerna kontakta ansvarig rekryterare.

I den här rekryteringen samarbetar Teknikföretagens Branschgrupper med Inhouse. Frågor hänvisas till ansvariga rekryterare Anna Ålander, anna.alander@inhouse.se, eller Jenny Lager, jenny.lager@inhouse.se.

Varmt välkommen med din ansökan!