Nyhet
4 maj, 2020

Hon blir Branschgruppernas nya vd

Christina Freese Ingesson blir ny VD för Teknikföretagens Branschgrupper. Hon tillträder sitt nya uppdrag den första maj.

Christina Freese Ingesson driver sedan 2018 eget konsultbolag och har under de senaste månaderna varit tillförordnad vd för Teknikföretagens Branschgrupper. Nu blir hon permanent chef för verksamheten.

Tidigare har hon varit verksam i roller som vd, försäljningschef och Key Account manager i Bisnodekoncernen och i Metria AB, i IT-bolag fokuserade på lösningar för finansbolag inom bland annat industrisektorn. Längre tillbaka har hon också arbetat många år i fastighetskoncernen Fabege.

– Det har varit fantastiskt att som konsult ha fått lära känna en väldigt fin organisation, bli uppfylld av hur intressant verksamheten är och hur mycket nytta som skapas – och sedan få frågan om en fortsättning, säger Christina Freese Ingesson.

– Branschgrupperna skapar väldigt mycket nytta genom sitt arbete för de olika bransch- och intresseorganisationerna, både avseende omvärldsbevakning och politisk påverkan, och en effektiv kommunikation och administration. Vi kommer tillsammans fortsätta att utveckla verksamheten för både föreningarna och medarbetarna. Det är också viktigt att hålla i och förädla samarbetet och utbytet inom ramen för Teknikföretagen och Svenskt Näringsliv.

Teknikföretagens Branschgrupper driver och utvecklar 28 självständiga bransch- och intresseorganisationer, med sammanlagt cirka 800 medlemsföretag verksamma inom en stor rad områden, bland annat miljö och energi, försvar och säkerhet, hushållsapparater och fastighetsteknik.