Nyhet
16 november, 2021

Ökat kommunikationsfokus på BRG

Teknikföretagens Branschgrupper har stärkt upp sin kommunikationsavdelning med ytterligare en marknadskommunikatör, Janike Eleby. Janike kommer närmast från en tjänst som kommunikationsansvarig på Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District.

– Vi ser ett ökat behov av marknadsföring och kommunikation i flera av våra branschorganisationer och väljer därför att stärka upp teamet med ännu en marknadskommunikatör, säger Christina Freese, vd Branschgrupperna.

– Det är roligt att äntligen vara på plats och få sätta mig in i branschernas aktuella frågor och utmaningar. Tack vare mina år inom en organisation med internationell handel som fokus har jag med mig en förståelse för den omvärld företagen idag verkar i och verktyg för att navigera i komplexitet, säger Janike Eleby.

Branschgrupperna är idag kansli åt 30 branschorganisationer och föreningar inom teknikindustrin. Flera av dem upplever liknande utmaningar även om de branschspecifika frågorna skiljer sig åt.

– Hållbarhetsfrågan, medlemsvärvning och kompetensförsörjning är återkommande teman i flera branscher och jag tror att mina tidigare erfarenheter kommer väl till pass. Med tydliga processer och ett starkt erbjudande i kommunikativ förpackning tror jag på stort gehör för våra frågor, berättar Janike Eleby.

Marknadsavdelningen består sedan tidigare även av Anna Liiljestrand, Ellenor Österberg, Therese Forsén och Teresia Holmqvist.