Nyhet
6 december, 2015

TEBAB vässar kompetensen!

Under hösten har TEBAB-personalen deltagit i ett utbildningsprogram med utbildningar inom påverkansarbete, styrelsearbete, processledning, EU-kunskap samt mediaträning. Att arbeta på TEBAB innebär att man får hantera många olika situationer och sakfrågor, att ha en bred kunskap om processer och verktyg för det är därför viktigt. Vi är mycket tacksamma mot vårt moderbolag, Teknikföretagen, för att vår personal utan kostnad kunde gå fyra av dessa utbildningar.

Vid två tillfällen samlades TEBAB-personalen för att lära sig mer om påverkansarbete. I vår vardag möter vi politiker och myndigheter och för dialog med dem för våra branschers räkning. Det handlar om att ge branschens syn på en specifik fråga, eller att berätta om branschens storlek, behov och potential.

Under utbildningen lärde vi oss mer om strategier och verktyg kring denna typ av kommunikation. En färdig verktygslåda presenterades av utbildarna.

Förutom detta erbjöds fyra utbildningar som TEBABs medarbetare fick välja mellan. TEBAB-medarbetarna deltar varje år tillsammans i hundratals styrelsemöten. Under styrelseutbildningen fick vi lära oss mer om formella regler samt dynamiken i en styrelse. Utbildningen i processledning handlade om hur man med olika metoder i en grupp kan leda propcessen från att en fråga väcks, bearbetas, diskuteras, förankras, beslutas och genomförs på bästa möjliga sätt.

För många av våra branscher avgörs viktiga regler i Bryssel, en EU-utbildning erbjöds därför för att stärka kompetensen på det området. Under mediaträningen ställdes personalen inför ett case där en ”besvärlig” journalist ställde jobbiga frågor framför en kamerorna i en fingerad TV-intervju. Den besvärliga journalisten var Anna Lööf, tidigare pressekreterare inom Alliansen, numera pressekreterare på Teknikföretagen