Välkommen!
1 juni, 2023

Sara Berggren välkomnas som ny branschansvarig

Sara Berggren välkomnas till Teknikföretagens Branschgrupper där hon kommer att arbeta som branschansvarig och generalsekreterare för organisationerna Hissförbundet, Pumpserviceföretagen & Swedish Heating Boilers and Burners Association, SBBA. Med sig har Sara en gedigen erfarenhet att arbeta inom och i nära samarbete med svensk och internationell industri, djup kunskap inom standarder och hon brinner lite extra för hållbarhetsfrågor och säkerhet.

Berätta om dig!

– Jag heter Sara Berggren, är utbildad civilingenjör inom maskinteknik och bor på Gärdet i Stockholm tillsammans med man och två pojkar som är 8 och 10 år gamla. Jag kommer närmast från nästan sju år som projektledare på Svenska Institutet för Standarder, SIS. Där ansvarade jag för nationella, europeiska och internationella standardiseringskommittéer bland annat på områdena: kompressorer, pneumatiska verktyg, anläggningsmaskiner och rullningslager, genomgående med stort fokus på maskinsäkerhet. Innan dess arbetade jag 8 år som konstruktör och projektledare på Atlas Copco Industrial Technique, så med mig har jag en gedigen erfarenhet att arbeta inom och i nära samarbete med svensk och internationell industri!

Finns det någon fråga du brinner lite extra för?

– En stor del av mitt tidigare arbete på SIS syftade till att säkerställa att maskiner och produkter som utvecklas och sätts på marknaden är säkra och att användare inte ska komma till skada. Säkerhetsfrågor ligger mig därför varmt om hjärtat. Jag brinner också lite extra för hållbarhetsfrågor och gläder mig över att detta är ett fokusområde för föreningarna framåt.

Vad ser du fram emot med ditt nya arbete?

– Jag har redan hunnit träffa många av alla kunniga och engagerade medlemmar och ser fram emot att lära mig mer om dessa branscher!

Vilka frågor anser du vara prioriterade för branschföreningar i framtiden?

– Liksom för svensk industri generellt är framtida kompetensförsörjning en avgörande fråga . Tillsamman med säkerhetsarbetet och hållbarhetsfrågorna utgör därför kompetensförsörjningen mina topp-tre prioriteringar på frågor jag vill driva och därmed bidra till.

Vad gör du helst på fritiden?

– Fritiden spenderar jag helst på tennisplanen, i svampskogen eller ute på Örskär i Roslagens skärgård. På vintern hänger jag med familjen i slalombacken, i längdspåret eller om det finns riktigt mycket snö på snöskotertur i Hälsingland.

Vill du komma i kontakt med Sara?
Sara.berggren@tebab.com
tel +46 8-782 08 65
mobil +46 72 180 99 75